Vi starter teknikktreninger på onsdager

Postet av Birkenes IL - Håndball den 2. Okt 2016

Håndballgruppa starter med teknikktrening på onsdager kl 19-20 i Birkeneshallen.

Første samling blir onsdag 19e oktober.

Det er Individuell ferdighets trening og det dreier seg i første omgang om stussing, finter, skudd og kast & mottak.

Tekniske ferdigheter er viktig om du skal bli god i håndball. Både samspill og individuelle utfordringer på banen løses best når spillerne har gode tekniske ferdigheter. I håndball er disse basisferdighetene sentrale: kast og mottak, ballsprett (stussing), skudd og tekniske og taktiske ferdigheter i angrep og forsvar.

Det er for alle aktive håndballspillere i Håndballgruppa som er i alderen 9-11år. (4-6 klasse)

Kontakt personer på treningene er:

Helle Høigilt og Synnøve Finden

Spørsmål kan rettes til Tomas Andersson tlf 90940549Nå starter håndballsesongen for 2e og 3e klasse​

Postet av Birkenes IL - Håndball den 2. Okt 2016

Mandag 10e oktober kl 1630-1800 starter håndballen for de yngste lagene i Håndballgruppa.

Lagene skal trene hver mandag fra kl 1630-1800 i Birkeneshallen.

Kontaktpersoner er

7-åringer (2e klasse)

Hege Anita Egholm og Rita Esperås

8-åringer (3e klasse)

Kosovare Selmani og Victoria Olivia Gausdal


Har du noen spørsmål rettes de til Tomas Andersson tlf 90940549 - Leder i Birkenes Håndballgruppe.Praktisk informasjon om Håndballskolen 3-5. Oktober

Postet av Birkenes IL - Håndball den 2. Okt 2016

Håndballskole i Birkeneshallen!


  • Første dagen møter alle i Birkeneshallen kl. 09.00 for registrering. Der blir alle fordelt på de forskjellige gruppene ved opprop.
  • Deltakerne møter opp hver morgen kl. 09.00 i Birkeneshallen og slutter cirka kl. 15.00.
  • Alle bør ha spist en god frokost før de kommer.
  • Deltagerne får servert lunsj hver dag i tidsrommet 11:15 - 12:15, mens det blir servert fruktkurv cirka 13:30.
  • Alle deltakerne får ved oppstart utdelt utstyrspakken. Alt annet medbrakt av klær og utstyr bør være tydelig merket med navn og telefonnummer.
  • Alle må bruke innesko i Birkeneshallen.
  • Er det ellers ting vi som ledere bør være oppmerksomme på – kontakt Tomas Andersson på tlf 90940549.

Velkommen skal dere være!!

Sportslig hilsen

Birkenes Håndballgruppe

​Høstferie = håndballfest i Birkeneshallen

Postet av Birkenes IL - Håndball den 14. Aug 2016

I høstferien gjentar Norges Håndballforbund og Gjensidigestiftelsen suksessen med håndballskoler for barn og unge over hele landet

I 2007 startet Håndballforbundet samarbeidet med Gjensidige og lanserte Gjensidige Håndballskoler. Det ble arrangerte håndballskoler i store deler av landet. Siden 2013 har Gjensidigestiftelsen overtatt stafettpinnen.

– Som største eier i Gjensidige og med spesiell fokus på forebyggende og aktivitetskapende tiltak for barn og unge, ønsker vi å bidra til at barn og unge får et tilbud om en aktiv høstferie med gode mestringsopplevelser, sier Veslemøy Rue Barkenes i Gjensidigestiftelsen.

Inkluderer alle

Gjensidigestiftelsens håndballskole er et tilbud til alle barn fra 1.til 6.klasse, uansett nivå. På håndballskolen blir det lek og moro med ball, konkurranser og godt felleskap. Dessuten vil barna møte nye venner de kan ha glede av i tiden fremover, sier Tomas Andersson leder for Birkenes IL - Håndball. Han håper også at mange av de som ikke har spilt før, får lyst til å fortsette med denne flotte idretten.

Thorir Hergeirsson anbefaler Gjensidigestiftelsens Håndballskole:

- Håndball er verdens beste sport. Selv om både dame- og herrehåndballen i Norge er i verdenstoppen, er det viktig å tenke rekruttering av fremtidens spillere. Men Håndballskolen skal først og fremst være en morsom opplevelse for barn og unge, sier Thorir Hergeirsson som har ledet håndballjentene til utallige triumfer.

Faktainformasjon

Håndballskolen arrangeres i Birkeneshallen fra 3-5. Oktober og det er trening fra kl. 09.00-15.00 mandag til onsdag. Alle barn og unge fra 1.til 6.klasse er hjertelig velkommen til å bli med. Påmelding skjer etter førstemann til mølla prinsippet. Totalt deltar rundt 4.000 barn på håndballskoler over hele landet i høstferien.

Påmelding starter 22. August kl 15 på Handball.no

Håndballskolen er et tilbud til alle enten du allerede spiller håndball eller har lyst til å prøve for første gang.

Prisen for tre fulle dager er 500kr og da får du lunsj og frukt alle dager, du får også drikkeflaske, sekk og en egen ball i tillegg til mye morro.

Link til påmelding
​Oppstart av ny sesong i Håndballgruppa.

Postet av Birkenes IL - Håndball den 8. Aug 2016

Vi i Birkenes Håndball starter opp en ny sesong og ønsker nye og gamle spillere, ledere, trenere, foreldre og andre aktive velkommen til håndballgruppa.

De fleste lagene begynner med treninger i Birkeneshallen i løpet av August, så har du spilt håndball tidligere eller bare har lyst å prøve, møt opp på en av lagets treninger i Birkeneshallen.

Nytt for året er at vi stiller med et herrelag i 4e divisjon, dette er gutter 16-18år som vi nå bygger videre på i senior nivå og her en det rom for flere spillere så har du tidligere spilt håndball, ta kontakt med oss i håndballgruppa eller bare møt på en av treningene til laget.

Herrer 4 divisjon
Damer 5 divisjon
J13-15 født -03-01 (8-10 klasse) uke 34
JG11 født -05 (6 klasse) uke 35
J10 født -06 (5 klasse) uke 35
J9 født -07 (4 klasse) uke 35
JG8 født -08 (3 klasse) uke 41, etter høstferien.
JG7 født -09 ( 2 klasse) uke 41, etter høstferien.
JG6 født -10 (1 klasse ) Håndballskole etter påske.

Her finner dere en oversikt over treningstider for alle lagene:

Treningstider for Håndballgruppa, høst 2016 og vår 2017.pdf

J14 puljevinner i Danmark

Postet av Birkenes IL - Håndball den 4. Mai 2016


Jentene fra Birkenes Håndball spilte Svane cup i Aalborg, 1e mai helgen . Det ble mange jevne kamper og en helg med mye håndball. Birkenes laget startet turneringen med å slå Randesund fra Kristiansand med 11-8 lørdag morgen. og på formiddagen sto danske Skovsgård / Brovst som motstander, det ble en jevn og hard kamp som sluttet 8-6 i dansk favør. Senere på dagen vant jentene over Tvedestrand med 14-8, nok så enkelt og dermed ble Birkenes laget puljevinner da Randesund klarte å slå det danske laget.

Med to poeng i bagasjen startet mellomspillet og der skulle de møte danske Brabrand IF og kampen ble jevn å lagene byttet på å ha føringa men danskene ble litt for vanskelige så kampen endte 13-11. Jentene hadde spilt mye så den siste kampen mot danske HIK Rossendal ble vel tøff og endte med tap 16-9, med det var vi ute av mellomspillet og turneringen for denne gang.J13 vinner av Bredde Cup 2016

Postet av Birkenes IL - Håndball den 12. Apr 2016

Bak fra venstre: Tiril Senum Lie, Lise Galteland, Maria Hauge, Marie Dugstad, Emilie Hauge, Nathalie V Stensland, Kristin Tjøntveit, Synne Røynås, Nede fra venstre: Kristine Nygård, Rebekka Aas Hansen, Ane Johnsen, Lena Rugsland


Søndag 10e april ble Bredde cup 2016 spilt i Birkeneshallen, det var 6 lag i klassen j13 og det ble spilt 22 kamper denne dagen. Jentene fra Birkenes tapte 1e kampen i puljespillet med 1 mål mot Holum (11-12) og vant siden 2e kampen i pulje spillet mot Vegårdshei (19-8) og gikk da videre som nr 2 til semifinalen etter Holum som ble puljevinner. I semifinalen sto Eidekamratene på den andre siden som hadde vunnet sin pulje og kampen ble jevn men endte med seier til Birkenes (17-12) som nå skulle spille finale. Holum hadde spilt seg igjennom dagen uten tap og det var just de jentene som Birkenes hadde tapt for tidligere på dagen som de nå skulle møte i finalen men etter å ha sett Holum vinne over Torridal i den andre semifinalen (7-4) ble det fokusert på og holde et høyt tempo fra start i finalen, å høyt tempo ble det. Birkenes jentene kjørte på å ledet 13-6 til pause så etter hvilen spillet Birkenes jentene sikkert i andre omgang og sikret seieren med sifrene 17-12.

Resultater Bredde Cup 2016J14 vinnere av Klister Cup 2016

Postet av Birkenes IL - Håndball den 12. Apr 2016


Bak fra venstre: Tomas Andersson (trener) Kristine Nygård, Emilie Hauge, Anine Høigilt, Marie Dugstad, Lena Rugsland, Stine Byberg, Randi Katrine Hauge (trener) Nede fra venstre: Eline Stoveland, Tiril Senum Lie, Emma Kristine Holm, Amalie Endresen, Dina M Birkenes.


Lørdag 9e april ble Klister cup 2016 spilt i Birkeneshallen, det var 6 lag i klassen j14 og det ble spilt 22 kamper denne dagen. Jentene fra Birkenes slo Eidekamratene (12-10) og Vindbjart 1 (15-11) i pulje spillet, de endte opp som vinner av pulje 1 og skulle da møte Sørfjell i Semifinalen. Birkenes hadde kontroll på jentene fra Arendal under hele kampen og vant semifinalen med 15-9. Så sto Vindbjart på den andre siden i finalen, Birkenes jentene startet i et forrykende tempo og ledet med 5-1 til pause, Vindbjart våknet etter hvilen men klarte ikke og ta innpå ledelsen til Birkenes og etter en jevn andre omgang sluttet finalen 12-8 til Birkenes laget.

Resultater Klister Cup 2016Cup i Birkeneshallen 9-10.April

Postet av Birkenes IL - Håndball den 10. Mar 2016


Birkenes Håndball arrangerer cup i Birkeneshallen.

Lørdag 9.April er det Klister Cup og Søndag 10. April er det J13 Bredde Cup.

Det blir avviklet 11 kamper på lørdagen og 11 kamper på søndagen.

Her finner dere kampoppsettet:

Kampoppsett Birkeneshallen 9-10. April 2016.pdfBIL-håndballen på nett

Postet av Birkenes IL - Håndball den 11. Jan 2016

Hjelp oss å lage en tøff og attraktiv hjemmeside for birkeneshåndballen. Ta med deg kamera, eller bruk mobilen, når du er på kamp, cup eller trening, knips eller film i vei og send de beste blinkskuddene til bvlie62@gmail.com, gjerne sammen med litt faktaopplysninger om arrangementet du/dere har vært på. Så sørger webmaster Bjørn Vidar for at begivenhetene havner på håndballens hjemmeside.